10 juni 2014



De laatste dag in Sicilië rijden we een rondje om de Etna. Via de snelweg een stukje naar het Zuiden waarna we al snel af slaan richting Bronte een plaatsje aan de Westkant van de Etna. Hoe dichter we bij de Etna komen des te meer plantages we zien. Eerst alleen sinaasappel- en olijfbomen. Maar dichterbij hele landerijen met uien, sla, boomgaarden en wat nog meer. Bij Bronte staan voornamelijk pistachebomen. Nooit geweten hoe die nootjes groeien maar als kersen aan een boom dus. Leuk om te weten. In Bronte drinken we een bakje koffie en uiteraard een pistache lekkernij. Dan rijden we verder naar de Noordkant van de Etna. Soms zie je oude lava lagen liggen maar dan ook weer hele stukken niet.

Vlakbij Linguaglossa vinden we een restaurant. Er hangen verschillende vlaggen en er staan wat auto's dus we parkeren daar ook maar. Als we uitstappen komt de eigenaresse ons al tegemoet met een Bon Giorno nou dat is nog eens welkom wezen. Het is een heel groot restaurant, waarschijnlijk ontvangt ze hier in de zomer bussen vol. Maar vandaag niet. Er zijn nog twee andere stellen en voor de rest is het leeg. Nou ook geen probleem als het eten maar goed is. We bestellen een antipasta die weer lekker afwisselend is en een pasta als hoofdgerecht. Nee een dessert of koffie hoeven we niet meer want we zitten behoorlijk vol.

Dan rijden we verder de Etna op want er ligt nog een earthcache bovenop. En gelukkig hebben we deze afslag genomen want wat is het mooi hier. Er is hier in oktober 2002 nog een uitbarsting geweest van de Etna en je ziet de oude lavalagen liggen. Kalle witte bomen ertussen, het is een surrealistisch gezicht. En wat een giga laag lava. Gewoon een stroom van zo'n 5 meter hoog. Als je dat ziet moet er toch een mega leegte onder de aardkorst zijn. Het is erg indrukwekkend en de foto's en kaarten vertellen duidelijk hoe de stromen zijn gegaan maar met een beetje voorstelling vermogen zien we dat zelf ook.

 

 

   

We rijden verder naar Milo en als we aankomen bij B&B Dimora dell'Etna staat Giovanni ons alweer op te wachten. Wat een welkom, onze eigen kamer is uiteraard alweer gereed voor ons.

We halen de auto helemaal leeg want alles moet weer in de twee tassen. Als we alles binnen hebben gezet gaan we foto's maken in de kersen boomgaard. Voor de fotografie hebben we deze maand een oefening voor het vastleggen van sfeer. Nou had Sonja het idee om van de kersen te snoepen en dan betrapt te worden. Uiteraard met een rode snoet van de kersen. Nou lachen natuurlijk. Het is wel duidelijk dat Sonja absoluut niet kan acteren want verbaasd of geschrokken kijken is erg lastig. Er wordt meer gelachen en kersen gegeten natuurlijk want als je de kers al hebt afgehapt is ie niet meer bruikbaar voor een volgende foto. Dus maar weer een nieuwe kers en je moet ook je gezicht nog onder smeren. Nou dat is nog lastig als je dat bewust wilt doen. Het wordt een zootje en een hoop lach buien. Een echt schrikfoto is het niet geworden maar een hoop lol wel.

De avond brengen we door met lezen en een spelletje doen en uiteraard het inpakken van de tassen.

11 juni 2014

 

Ons laatste ontbijt bij Giovanni lieten we ons nog heerlijk smaken. Daarna de tassen in de auto gezet waarna we terug reden naar het vliegveld van Catania. Ja dat gaat snel dan zitten twee weken Sicilië er alweer op. De rit verliep vlot en ook het inleveren van de auto ging lekker snel. We hebben nog geprobeerd om mee te gaan met een eerdere Transavia vlucht maar dan hadden we eerst nog naar de ticketbalie gemoeten en we hadden nog 10 minuten. Maar niet gedaan en waarschijnlijk had het om boeken van onze tickets meer gekost als dat we er oorspronkelijk voor betaald hadden. Nou ja, dan maar wachten en wat lezen en teksten voor de website schrijven. Nog wat eten en om half twee mochten we boarden. We zitten achteraan en hebben de mazzel dat de stoel naast ons leeg blijft. Dus we zitten lekker ruim. Helaas geen helder zicht op de Etna maar verder een voorspoedige vlucht. De auto staat ook nog keurig op lang parkeren. Met een zonnetje aan de hemel rijden we terug naar huis.

 




{flike}