Vrijdag 16 maart 2012

Vandaag op tijd eruit want het plan is om de vulkaan Caldera Blanco te gaan beklimmen en dat wil je niet midden op de dag. Om half negen zitten we aan het ontbijt. Helaas maar misschien wel goed is het helemaal bewolkt. We checken nog even het weer maar dat geeft alleen een wolkje aan dus we rijden naar het beginpunt.

Dan begint het te regenen ja het is geen ruitensproeier van een tegemoet komende auto. We zien ook wat buien hangen maar zo plotseling als de drie druppels kwamen zo is het ook weer over. We trekken de fleecejacks aan en beginnen. Eerst een heel stuk dwars door een lavaveld. Na een half uur zijn we bij de eerste kleine vulkaan. Deze beklimmen we een klein stukje en steken we weer een groot stuk lavastroom over. Dan staan we vlak voor de Caldera Blanca die echt steil omhoog rijst. Deze vulkaan heeft zijn naam gekregen na de megauitbarsting van 1730-1736. Het hele gebied rond deze vulkaan is toen helemaal volgestroomd met zwarte lava en met zijn licht gele kleur steekt deze vulkaan er wit bij af. Je ziet ook echt de lava in grote golven liggen. Het lijkt wel een beetje op het kruiende ijs op het IJsselmeer van een paar weken terug.

20120316_112322_dsc_6882   20120316_112748_p1080789

Een pad brengt ons schuin naar de kraterrand waar we even later op staan. De vulkaan heeft een doorsnede van een kilometer en via de rand lopen we naar het hoogste gedeelte. Dit is nog een hele klim. Maar dan wordt je ook wel beloont met een prachtig uitzicht. Je ziet de lavavelden over het hele land en de vulkanen van Timanfaya national park. Deze zijn allemaal zwart of rood van kleur dus heel anders dan de vulkaan waar we bovenop staan. Ook gaan we hier nog even op zoek naar een schat en ja hoor we vinden hem ook nog.

Dan gaan we dezelfde weg weer terug. Voordat we afstijgen gaan we nog even lekker uit de wind zitten en genieten van het uitzicht. Dan lopen we weer terug naar de auto toch nog een behoorlijke tippel en nergens een vlak pad dus je loopt continu kwartjes te zoeken oftewel je moet steeds kijken waar je je voeten neerzet.

Via een bakkertje en de supermarkt weer terug naar onze villa voor een welverdiende duik in het zwembad.

{jcomments on}