30 september 2023

Na de drie jaren waarin Covid bepaalde dat wij niet op vakantie konden waarop wij het graag doen gaan we nu weer echt reizen en wel 3,5e week naar Namibië. Zelf rondrijden met een 4x4 langs verschillende lodges op zoek naar wildlife.

En zo zijn de tassen weer gepakt, vooral zomerkleding want in Namibië is het lente en staat de thermometer gemiddeld op 30 graden. Aan de kust is het wat koeler dus ook maar een fleece mee. Ook de fototassen zitten weer vol want Namibië is een fotogeniek land wat natuur betreft maar ook zeker de dieren die hopen te gaan zien.

Om 12 uur stonden Co en Lia voor de deur, zij brachten ons naar Alkmaar Noord waar we op de trein stapten richting Amserdam. Op Amsterdam CS in de tweede klas lounge bij perron 2B  bij de Starbucks nog een heerlijke koffie en choco gehaald en uiteraard nog iets van chocolade. Het is immers vakantie.

20230930_134753

Dan is de ICE er gelukkig ook. Een paar weken terug ontvingen we nog een verontrustende email van NS International dat de trein mogelijk niet ging of behoorlijke vertraging zou hebben door werkzaamheden aan het spoor in Duitsland. En we moesten vooral de website in de gaten houden tot het laatste moment. Gelukkig ging onze trein gewoon op tijd en stapten we in. 

20230930_140911

Met een half uur vertraging komen we uiteindelijk om half zeven aan op het vliegveld van Frankfurt. 

Vanaf het treinstation lopen we door grote gangen naar de luchthaven. De ruimbagage afgegeven en naar de gate. Het is hier uitgestorven en via lange lege gangen komen we uiteindelijk bij de security. Hier geen lange rijen zoals op Schiphol komt ook omdat je hier vandaan maar naar 21 gates kan en bij Schiphol ga je naar alle gates.

Helaas betekent dit ook dat er geen restaurant meer te vinden is en we het moeten doen met een salade, yoghurt en een bakje ananas uit een kiosk.

We eten het op bij de gate want tafels staan hier ook niet echt. Het vliegtuig staat er al dus dat gaat helemaal goed komen. Straks het vliegtuig in en hopen dat we kunnen slapen en dan morgenochtend om 8 uur zijn we er. 

Namibië here we come !

Eén reactie